Sisteme solare energie electrica

SISTEME NECONVENŢIONALE PENTRU PRODUS ENERGIE ELECTRICĂ

Resursele de energie verde ale Terrei (soare, vânt, apă) sunt practic inepuizabile şi nepoluante. Odată instalată o astfel de sursă de energie, costurile de exploatare şi întreţinere ale acesteia sunt aproape zero. Sunt diferite tipuri de astfel de generatoare de energie electrică:

            PANOURILE FOTOVOLTAICETURBINELE EOLIENE,  PICO şi MICRO HIDROCENTRALELE, sunt cele care transformă radiaţia solară, energia aerului în mişcare (a vântului) şi energia apei curgătoare în energie electrică; Aceste sisteme produc, curent electric continuu (12V, 24V, 48V), care poate fi folosit de consumatorii  în curent continuu (becuri, frigidere, televizoare etc.) sau transformat în curent alternativ (230V, 400V/50Hz) şi folosit asfel, de  către orice consumatori electrici.

            Tot mai des întâlnite şi la noi, sunt sistemele de putere mică, în special fotovoltaic sau fotovoltaic şi eolian, folosite pentru îmbunătăţirea confortului caselor de vacanţă şi chiar a reşedinţelor izolate. Însă, cele mai eficiente sisteme şi cu un randament optim sunt cele mixte, fotovoltaic şi eolian, fotovoltaic şi hidro, eolian şi hidro sau fotovoltaic, eolian şi hidro.

Incepand cu anul 2015 se pot construi si la noi în țară sisteme solare fotovoltaice pentru producerea energiei electrice cu debitarea curentului în reteaua nationala. Aceste sisteme au un cost mai scazut fata de sistemele cu acumulare de energie, o durata de functionare de peste 20-25 de ani, precum si o amortizare a investitiei mai scurta.

In acest sens, ne ocupăm de consilierea clienţilor noştri și ajutarea acestora la întocmirea documentaţiei necesare în vederea obţinerii aprobării ENEL de furnizare în reţeaua naţională a energiei electrice produse.

COMPONENTE SISTEME SOLARE PENTRU PRODUS ENERGIE ELECTRICA

  • PANOURI SOLARE FOTOVOLTAICE DE DIFERITE PUTERI ȘI TIPURI
  • REGULATOARE SOLARE DE INCARCARE ACUMULATORI
  • INVERTOARE PENTRU SISTEME INDEPENDENTE SAU HIBRIDE
  • INVERTOARE PETRU SISTEME CU DEBITARE IN RETEA, MONOFAZICE SAU TRIFAZICE
  • ACUMULATORI SOLARI
  • SISTEME DE PROTECŢIE ŞI SIGURANŢĂ
  • ALTE COMPONENTE NECESRE INSTALĂRII SISTEMELOR FV